Özyeğin Üniversitesi TRACE Sınav İçeriği
Özyeğin TRACE Nedir?
TRACE, açılımı Test of Readiness for Academic English (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı) olan ve Özyeğin Üniversitesi Hazırlık Okulu (SCoLA) tarafından akademik takvimine göre yılda 3 defa yapılan bir sınavdır.
TRACE Sınav İçeriği Nasıldır? Ne Sorulur?
- Özyeğin TRACE sınavı tematik bir sınavdır. Tematik sınavlar bütün soruları aynı konu ile alakalı olan sınavlardır. Her TRACE sınavında business, art, environment, health gibi bir sınav teması seçilir ve bütün sınav bölümleri bu temaya göre hazırlanır.
- TRACE Sınavı başta yapılan, sınav hakkında genel bilgi veren ve soru sorulmayan sınav konusu hakkında ön bilgi veren TRACE Introduction bölümü hariç üç bölümden oluşur: Reading, Listening ve Writing.
- Sınav toplam 210 dakika sürer. Writing bölümünden önce sınav süresi dışında 30 dakikalık bir ara verilir.
- TRACE Reading bölümü 30 puan değerindedir. 80 dakika sürer.
- Reading bölümünde toplamda 40 soru sorulur. Sorular iki adet kısa (250 kelime), bir orta (500 kelime) ve bir tane de uzun (1000 kelime) metinden gelir.
- TRACE Listening bölümü 30 puan değerindedir. 50 dakika sürer.
- İki bölümden oluşur. İlk bölüm Note Taking formatında 15 soru, ikinci bölümde ise While Listening formatında 10 olmak üzere toplamda 25 soru sorulur.
- TRACE Writing 40 puan değerindedir. 80 dakika sürer.
- Verilen konu ile alakalı 450 kelimelik bir essay yazmanız istenir.
- TRACE sınav sonuçları bir hafta içinde ÖZÜ SIS sisteminden açıklanır.
Özyeğin TRACE Sınavı Zor mu?
TRACE sınavı, tematik olması, soru tipleri ve test edilen beceriler dikkate alındığında diğer okulların hazırlık atlama sınavlarına göre daha zorlayıcı bir sınavdır.
Sınavda doğrudan herhangi bir gramer sorusu olmayıp tamamen akademik seviyede pratik İngilizce bilgisi test edilmektedir. Amaç bölüme başladığınızda İngilizce olarak verilecek eğitime ne kadar hazır olduğunu görmektir.
Çok iyi bir İngilizce altyapınız olsa bile sınav pratiği olarak eksikleriniz varsa ve sınav esnasında zaman kullanımını iyi yapamazsanız TRACE sınavında zorlanabilirsiniz.
Bununla beraber; bu konularda gerekli çalışmaları yapmış, soru tiplerine aşina olan öğrenciler TRACE sınavında çok büyük bir sıkıntı yaşamazlar.
PTE Sınavı ile Özyeğin Üniversitesi Hazırlık Atlama / Muafiyet
Özyeğin Üniversitesi, İngilizce yeterlilik / hazırlık muafiyet için TRACE dışında TOEFL, YDS, CAE ve PTE sınavlarını da kabul etmektedir. Bu sınavlar arasında öğrencilerimize sınav sıklığı ve sınav tipi olarak avantajlarından dolayı en çok PTE sınavını tavsiye ediyoruz. Özyeğin Hazırlık öğrenciler, PTE sınavında her bölümden minimum 59 olmak üzere toplamda 62 puan aldıklarında hazırlık eğitiminden muaf sayılırlar.
PTE Academic eğitimlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.